xkuchtik.cz

 

HOUBOVÝ HRNEC S LUŠTĚNINAMI.

 

INGREDIENCE: 1 šálek luštěnin, 1 l vývaru, 1 hrst pevných hub ( lesní žampióny, rudočechratky fialové, ryzce, hříbky, hnědáci, suchohřiby), 1 cibule, 1 lžíce kostek špeku, polévková zelenina, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Luštěniny se namočí. Houby se nakrájejí na jemné kousky, cibule na jemné kostičky. Špek se orestuje na oleji do světlehnědé barvy, cibule do sklovitosti, přidají se houby a krátce se podusí. Potom se přidá zelenina, luštěniny a vývar. Okoření se a nechá se asi 30 minut vařit, až jsou luštěniny hotové.

 


Vloženo:1. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz