INGREDIENCE: 500g polohrubé mouky, sůl, 150g moučkového cukru, 4 žloutky, 150g másla či Hery, 50g hrozinek, 50g mandlí, citrónová kůra, 0,25 l mléka, 25g droždí, 1 vanilkový cukr, na špičku nože muškátového oříšku, vejce na potření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr, sůl a citrónovou kůru utřeme do pěny, přidáme kvásek, mouku a zbylé mléko, rozinky, část spařených loupaných sekaných mandlí a muškátový oříšek. Suroviny zpracujeme na tužší těsto a necháme kynout alespoň 2 hod. Čím déle kyne, tím je lepší. Těsto rozdělíme na 5 dílů. Nejdříve upleteme ze 3 válečků těsta věnec, položíme ho na pomaštěný papír na plechu a potřeme rozšlehaným vejcem. Ze 2 zbylých válečků upleteme druhý věnec, který položíme na věnec hotový. Potřeme opět vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Věnec rozdělíme na 4 díly kousky zapíchnutých špejlí. Mezi špejlemi si protlačíme např. vejcem důlky, které naplníme hrachem v košíčku z alobalu. Po upečení alobal i s hrachem lehce vyjmeme. Vychladlý věnec dáme na podnos, pocukrujeme ho, důlky doplníme barevnými vejci a špejle nahradíme větvičkami myrty nebo buxusu s červenými stužkami.