INGREDIENCE: 100g tuku, 400g moučkového cukru, 4 lžíce medu, 4 celá vejce, 1 kg hladké mouky, 1 lžíce tlučeného fenyklu, 1 lžíce mleté skořice, půl kytičky badyánu, 2 malé lžičky jedlé sody, tuk na plech, žloutek na potření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk, cukr a med rozehřejeme, necháme vychladnout a vmícháme celá vejce. Na vál si připravíme přesetou mouku se sodou a kořením. Přidáme rozehřáté suroviny. Vypracujeme těsto. Hněteme tak dlouho, až je těsto lesklé. Pak těsto vyválíme na plát o síle stébla a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na pomaštěném plechu v horké troubě. Ihned po vyjmutí perníčky ještě na plechu potřeme dobře rozšlehaným žloutkem. Mírně vychladlé perníčky sejmeme s plechu. Studené zdobíme různými polevami. Můžeme rovněž slepovat různými náplněmi.