INGREDIENCE: 8 natvrdo uvařených vajec, 20 g sádla, 1 malá cibule 180 g čerstvých hub, pepř, sůl, 1 dl bílého vína,lžička smetany, hladká mouka, 3 vejce, strouhanka, tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z vařených vajec odkrojíme na jednom konci špičky a lžičkou vydlabeme žloutky. Vejce naplníme touto směsí: Na troše sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme drobné pokrájené houby, opepříme, osolíme, zalijeme vínem a podusme. Pak. vmícháme dva rozmačkané žloutky a lžičku smetany. Odkrojené špičky opět přiložíme k vejcím do původního tvaru, vejce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a osmažíme v rozehřátém tuku. Podáváme se zeleninovou oblohou.