xkuchtik.cz

 

KYSELO.

Staročeská kuchyně.

 

INGREDIENCE: 6 větších brambor, 200 g českého salámu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky práškové papriky, pepř, sůl, 1 masox, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 3 l vody.
Noky kudlásky: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce sádla, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme na olej nakrájenou cibulku, zpěníme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, salám. Přidáme koření, zalijeme vodou a povaříme. Ke konci přidáme masox a lžičkou postupně dáváme těstíčko do vroucího kysela.

 


Vloženo:16. 4. 2005  
http://www.xkuchtik.cz