INGREDIENCE: 600g svíčkové, sůl, mletý pepř, 60g slaniny, 1 cibule, 200g čerstvých hub, 150 g mletého vepřového masa, muškátový oříšek, petrželka, 2vejce, l,5dl kysané smeteny, 30g strouhanky, sádlo na opečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, rozklepeme do šířky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme očištěné, pokrájené houby, mleté vepřové maso, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, rozsekanou petrželku, podlijeme malým množstvím vody a za občasného zamícháni krátce podusíme na prudkém ohni. Než směs vysmahne na tuk, přidáme vejce rozšlehaná se smetanou a strouhankou a dusíme, až směs zhoustne. Vychladlou směsí potřeme plátky svíčkové, okraje masa přehneme ke středu, spíchneme jehlami na závitky a v horkém sádle otáčíme několik minut. Plátky podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.