xkuchtik.cz

 

SEDMIHRADSKÁ ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ.

 

INGREDIENCE: 800g svíčkové pečeně, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, mletá sladká paprika, 60g sádla, 200g kukuřičné krupice /polenty) na přílohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné maso ze svíčkové podélné rozkrojíme tak, abychom získali širší plát masa, který rozklepeme. Poklademe jej tenkými plátky slaniny, které jsme předem 8ástečně vyškvařili, posypeme solí, pepřem, paprikou a těsně svineme do rolády. Upevníme ji jehlami nebo pevně omotáme nití, vložíme do nádoby z jenského skla, povrch masa omastíme a na mírném ohni pečeme asi 30 minut, přičemž maso asi dvakrát podlijeme. V Sedmihradsku tuto pečeni podávají s kukuřičnou kaši uvařenou ve slané vodě.

 


Vloženo:2. 5. 2001  
http://www.xkuchtik.cz