xkuchtik.cz

 

BĚLEHRADSKÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK.

Velmi chutné.

 

INGREDIENCE: 600 g vepřové kotlety nebo kýty, 240 g sterilovaného leča, 300 g čerstvých rajčat, 60 g oleje, sůl, pepř, česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ukrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány. Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté.jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme vyjmenovaným kořením. Přidáme opečené maso a krátce podusíme. Podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, vždy plátek masa přelitý lečem a ozdobený na kolečka krájenými rajčaty.

 


Vloženo:22. 5. 2005  
http://www.xkuchtik.cz