xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ BURGUNDSKÉ.

NGREDEINCE: 750 g hovězího masa zadního, 100 g slaniny..................

 

INGREDIENCE: 750 g hovězího masa zadního, 100 g slaniny (anglické), 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sklenka červeného vína, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g čerstvých žampiónů, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme cibuli a slaninu a smažíme ji. Hovězí maso pokrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a rozložíme na dno hrnce. Opékáme po obou stranách 2 – 3 minuty. Maso podlijeme vínem, přidáme vodu, tlakový hrnec zavřeme a dusíme ½ hodiny, pak sejmeme z ohně a necháme dojít. Po snížení tlaku sejmeme poklici. Mezitím na troše tuku osmáhneme na plátky nakrájené, osolené a mírně opepřené žampióny. Měkké maso vyjmeme, dáme na teplo a omáčku zahustíme lžící mouky rozmíchané ve studené vodě (nebo ve smetaně). Vlijeme do omáčky a povaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně i lžičkou citrónové šťávy, nebo kečupu, přidáme nastrouhaný, nebo prolisovaný česnek, promícháme, necháme přejít varem. Omáčkou přeléváme plátky masa, obkládáme je dušenými žampióny a podáváme je s rýží, nebo opékanými brambory.

 


Vloženo:25. 11. 2005  
http://www.xkuchtik.cz