INGREDIENCE: 400 g vepřových kotlet, 100 g anglické slaniny, ½ malé cibule, 50 g sádla, 30 g másla, 15 g sušených hub, 4 lžíce červeného vína, 15 g rajčatového protlaku, jalovec, zázvor, pepř, sůl, tymián, 10 g hladké mouky, vývar (z kostky).
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme, okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme jej a okořeníme mletým zázvorem (roštěnky tak samo). Opečeme na sádle s plátky anglické slaniny. Upečené maso vyjmeme, do šťávy přidáme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme rajčatovým protlakem a podusíme. Nakonec šťávu vydusíme na tuk, zapražíme moukou, rozředíme vývarem, povaříme, do omáčky vložíme opečené maso a znovu chvíli dusíme. Porce masa na talířích přeléváme dušenou směsí. Podáváme s opékanými brambory.