xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ RIZOTO V KOTLÍKU.

 

INGREDIENCE: 500g vepřového masa, 50 g sádla, 1 cibule, sůl, 300g rýže, mletý pepř, drcený kmín, 60 g tvrdého sýra, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso pokrájíme na malé kostičky. V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a vložíme kostičky masa. 0solime je a dusíme ve vlastní šťávě dopoloměkka. Přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Vše zalijeme vodou tak, aby maso i rýže byly potopeny, a pod pokličkou dusíme doměkka. Při dušení kontrolujeme, aby se maso nepřipálilo, podle potřeby doplníme trochou vody. V hotovém pokrmu má být všechna voda vydušena.Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem rozsekanou petrželkou.

 


Vloženo:4. 2. 2001  
http://www.xkuchtik.cz