INGREDIENCE: 350 g mandlí, jedna rovná lžička mleté skořice, špetka muškátového oříšku, na špičku nože mletých hřebíčků, 50g kandované citrónové a pomerančové kůry, 4 bílky, 250g moučkového cukru, špetka soli, 20 kulatých oplatek o průměru 9cm.
Poleva: 50g moučkového cukru, jedna polévková lžíce horké vody, několik kapek citrónové šťávy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané mandle smícháme s kořením a kandovanou citrónovou kůrou. Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh. Přidáme cukr a v mixéru ještě pět minut šleháme. Přidáme mandlovou hmotu. Na plech rozložíme oplatky, na ně navrstvíme asi do výše 2 cm bílkový krém a necháme přes noc schnout. Druhý den pečeme v troubě rozehřáté na 150°C asi 40 minut. Povrch perníčků polijeme cukrovou polevou a ozdobíme oloupanými mandlemi a kandovaným ovocem.