INGREDIENCE: Těsto 250g mouky, 250g másla, 4 žloutky, 3 polévkové lžíce kyselé smetany.
Krém: 250g nahrubo mletých vlašských ořechů, 250g moučkového cukru, 4 bílky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do proseté mouky vlijeme rozšlehané žloutky, přidáme máslo nakrájené na kousky a zaděláme těsto. Z těsta utvoříme 35 kuliček velikých jako vlašský ořech. Dáme je na prkénko, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici. Druhý den ušleháme bílky, přisypeme cukr a ušleháme hustý krém. Přidáme ořechy a zamícháme. Těstové kuličky velice tence rozválíme, tenké placičky rozkrojíme na polovinu a na každou navrstvíme čajovou lžičku krému. Svineme a naskládáme na vymazaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi dvacet minut.