INGREDIENCE: 350 g hladké nebo polohrubé mouky, 250 g másla, 80 g moučkového cukru, 3 žloutky.
Na zdobení: kandované višně nebo rozšlehaný bílek, barevný máček či čokoládová rýže.
POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem, pak se žloutky a nakonec zpracujeme s moukou. Těstem naplníme sáček s ozdobným nástavcem a na plech stříkáme malé hvězdičky. Plech s hotovým těstem dáme do chladu ztuhnout, pak teprve pečeme v dobře vyhřáté troubě. Pečivo je po upečení žlutozlaté.
Zdobení: Pečivo zdobíme před pečením kouskem kandované višně. Část můžeme ozdobit až po upečení tak, že špičky hvězdiček potřeme rozšlehaným bílkem a omočíme v barevném máčku nebo čokoládové rýži. Doba k rozležení je asi 2 až tří týdny.