INGREDIENCE: 2 žloutky, 100 g cukru, 2 lžičky horké vody, 130 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, citrónová kůra a šťáva, sníh ze 2 bílků, 1 lžička studené vody, tuk, mouka na formu, 50 g ořechů nebo mandlí, 40 g strouhané čokolády tlučená skořice a hřebíček trochu nového koření čokoládová poleva.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky, cukr a horkou vodu šleháme metlou do pěny, přidáme strouhanou citrónovou kůru a trochu citrónové šťávy a střídavě vmícháváme prosetou mouku s kypřícím práškem a sněhem z bílků. Do bílků před šleháním přidáme 1 lžičku studené vody, a když je tuhý, všleháme do něj 1 lžíci moučkového cukru. Těsto vlijeme do polotuhého tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme zvolna při středním žáru. Do těsta přidáme strouhané ořechy nebo neoloupané strouhané mandle, strouhanou čokoládu, tlučené koření. Těsto pečeme ve formě "srnčího hřbetu". Vychladlé polijeme čokoládovou polevou.