xkuchtik.cz

 

KAPR V BRAMBOROVÉM TĚSTÍČKU.

Na Štědrovečerní stůl.

 

INGREDIENCE: Kapr, mletý kmín, sůl, citrón, klasické bramborákové těstíčko.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max. 1cm silné, nasolíme, posypeme trochu mletým kmínem, pokapeme citrónem a necháme cca 2 hodiny odležet. Připravíme bramborákové těstíčko: jemně nastrouhané brambory scedíme a přidáme trochu horkého mléka, utřený česnek, majoránku, sůl, trochu mletého kmínu a pepře, vajíčko, hladkou mouku, přidáme trochu jemně nastrouhané nivy. Na pánvi rozpálíme olej, kousky kapra namáčíme v těstíčku a dozlatova opečeme na rozpáleném oleji.

 


Vloženo:20. 12. 2005  
http://www.xkuchtik.cz