xkuchtik.cz

 

KAPR PODLE KLÁŠTERNÍHO RECEPTU.

Na Štědrovečerní stůl.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné zabité, vykuchané, oprané, čistou utěrkou utřené a nakrájené ryby nasolíme, malinko poprášíme tlučeným pepřem, zacedíme citronem. Necháme je chvilku marinovat. Připravíme si strouhanou žemličku anebo bílý strouhaný chléb. Ale ne suché jako prach, nýbrž čerstvě strouhané. Tím velice kuchaři chybují. Jelikož po usmažení ryb není maso křehké. Proto dobrý pozor dát a tuto otcovskou radu v paměti vždy zachovat. Dle ní celý život pracovat. Ryby, drůbež, maso – řízky, žabí stehýnka – nasolená, trošku poprášená pepřem, v mouce obalíme. Do vajec přidáme 1-2-3 lžíce rozehřátého omastku dle množství vajec, rozšleháme, též osolit. Pak obalíme ve vejcích a v té strouhané žemličce. Kdo chce, může ve vejcích i žemličce 2kraté obalovat. V rozpáleném omastku po obou stranách pěkně vysmažit. 

 


Vloženo:20. 12. 2005  
http://www.xkuchtik.cz