xkuchtik.cz

 

TŘEBOŇSKÁ RYBÍ POLÉVKA.

Na Štědrovečerní stůl.

 

INGREDIENCE: 150g strouhané zeleniny /celer petržel, mrkev/, 1 cibule, 4 kapří hlavy, 500g kapřího mlíčí, kousek celého zázvoru, 5 pepřů, sůl, 100g másla, 1,5 l vody, osmažená houska.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhanou kořenovou zeleninu nasucho osmahneme. Přidáme celou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření a vše zalijeme vodou. Polévku vaříme 30 min. Přecedíme ji, obsah znovu doplníme na 1,5 l, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 min. Pak polévku rozmixujeme, ochutíme čerstvým máslem a podáváme s osmaženým bílým pečivem.

 


Vloženo:24. 12. 2005  
http://www.xkuchtik.cz