INGREDIENCE: Kapří hlava bez žáber a očí, ocas a jikry, 1,2 litru vody, 150g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 80g smetany, 60g másla, 60g hladké mouky, 40g rajského protlaku, malý svazek zelené petrželky, 2 žemle, tuk na smažení, polévkové koření, špetka kari, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji připraveným rybím vývarem. Přidáme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a provaříme. Pak přidáme uvařené nadrobno nakrájené obrané rybí maso, jikry (předem je rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily) a velmi krátce povaříme. Před konce varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením. Podáváme posypané na nudličky nakrájenou osmaženou žemlí a nasekanou zelenou petrželkou.