INGREDIENCE: 50 g sádla, 1 kg kysaného zelí, 10 0 g rýže, 1 cibule, mletá sladká paprika, 500g vepřové plece, sůl, 200g vepřové uzené klobásy, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Do poloviny dávky rozehřátého sádla vložíme překrájené zelí a přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou. Ve zbylém sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vmícháme papriku, po zpěnění mleté vepřové maso, sůl a dusíme pod pokličkou. Do nádoby z jenského skla vložíme třetinu dušeného kysaného zelí, polovinu mletého masa a polovinu klobásy, pokrájené na kolečka. Pokropíme polovinou dávky kysané smetany. Potom opět vložíme vrstvu kysaného zelí, zbylé mleté maso a klobásu a nakonec zbylou třetinu kysaného zelí. Vše zalijeme zbytkem smetany, nádobu přikryjeme a dusíme asi 40 minut ve středně teplé troubě.