INGREDIENCE: 500g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 80g rostlinného tuku, 30g droždí, 2 žloutky, 250ml mléka, sůl, 50g rozinek, hrst mandlí, 1 vejce, tuk na vymazání plechu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze dvou lžic mléka, dvou lžiček cukru, a droždí si připravíme kvásek. V míse utřeme máslo, cukr a žloutky, přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva, kvásek, sůl a zbytek vlažného mléka. Zaděláme těsto a nakonec zapracujeme rozinky. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na tři díly, vyválíme stejné prameny a spleteme do copu. Ten upravíme do věnce, přendáme na pomaštěný plech a necháme opět vykynout. Pak věnec potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme mandlemi a dáme předem vyhřáté trouby zprudka zapéct. Později příkon tepla zmírníme a zvolna dopečeme. Vychladlý věnec dáme na tác, pocukrujeme a střed naplníme kraslicemi.