xkuchtik.cz

 

MARINOVANÁ ŽEBÍRKAV ČERVENÉM VÍNĚ.

Pikantní.

 

INGREDIENCE: 2kg vepřových žeber, 4-5dcl červeného vína, 1dcl vinného octa, malý svazek čerstvé majoránky, mletý pepř, sůl.
Chilli omáčka: 2 zralá tvrdá rajčata, 1 velká cibule, 1 menší zelená chilli paprička, 1dcl vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žebra naložíme do marinády z červeného vína, soli, pepře, vinného octa a nadrobno nasekané majoránky a necháme půl hodiny v chladu odležet. Pak je ogrilujeme a těsně před dokončením každé žebro z obou stran jemně potřeme chilli omáčkou a necháme ještě krátce ogrilovat.
Chilli omáčka: Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, rajčata a chilli papričku zbavíme jadérek, nasekáme na drobné kousky a vše dobře promícháme s ostatními ingrediencemi.

 


Vloženo:6. 3. 2006  
http://www.xkuchtik.cz