INGREDIENCE: 190 g másla, 230 g mouč. Cukru, 3 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 6 lžic mléka, 300 g poloh. Mouky, 1 balíček prášku do pečiva, ztužený tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy na beránka.
Poleva na beránka: 1 bílek, 100 g pískového cukru, a 3 lžíce citrónové šťávy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Změklý tuk v míse utřeme s cukrem. Postupně vmícháme žloutky. Do vyšlehaného základu vmícháme tvaroh a vlažné mléko. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a ušleháme a ušlehaný sníh z bílků. Zlehka promícháme a naplníme formu. Těsto ve formě krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom zmírníme žár a pečeme zvolna asi 40 minut dozlatova. Upečeného beránka vyndáme z trouby, na několika místech ho propíchneme špejlí aby těsto nekleslo a necháme mírně vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy a ozdobíme dle vlastní fantazie.
Poleva: Bílek ušleháme nad párou na hustý sníh. Potom všleháme cukr a nakonec vmícháme citrónovou šťávu. Touto polevou zdobíme beránka.