INGREDIENCE: 140 g másla 140 g mouč. cukru, 140 g strouhané mléčné čokolády, 6 vajec, kůru z 1 citrónu, špetku mleté skořice, špetku tlučeného hřebíčku, 80 g strouhaných vlašských ořechů, 70 g strouhanky, 1 lžíce rumu, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy a čokoládu na polevu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo a cukr utřeme na pěnu. Postupně vmícháme 6 žloutků, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, strouhanou čokoládu skořici a hřebíčky. Z bílků ušleháme nad parou hustý sníh, do kterého vmícháme nastrouhané ořechy, strouhanku a rum. Obě směsi smícháme. Formu vymastíme a vysypeme moukou, nalijeme do formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. Po 30 minutách snížíme teplotu. Po upečení necháme beránka 5 minut vychladnout a vyklopíme. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a vychladlého beránka ozdobíme.