INGREDIENCE: 750 g hovězí kýty, sůl, ml. pepř, 1 cibule, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapie, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce Solamylu, kmín, 2 hřebíčky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme. Ve směru vláken nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájenou šunku a kapii společně s hráškem osmažíme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a necháme ztuhnout. Směsi naplníme maso. Kapsu uzavřeme a maso ze všech stran osmažíme na oleji. Podlijeme vodou, přidáme sůl, kečup, kmín a hřebíček a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme Solamylem.