xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ STEHNA PO SEVILSKU.

Křehké.

 

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna bez kostí, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, vývar, sůl, ml. pepř, petrželka, tymián, 100 g oliv, 3 lžíce vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z kuřích stehen odstraníme kůži a všechen tuk. Na rozpáleném oleji osmáhneme rozmačkaný česnek a cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Do řídké omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a tymián a dusíme doměkka. Podušené stehna přendáme do jiného kastrolu, propasírujeme na ně přes síto omáčku a přidáme na kousky nakrájené olivy. Zalijeme bílým vínem a necháme ještě krátce podusit, aby se vše spojilo. Příloha: rýže a různé zeleninové saláty.

 


Vloženo:30. 3. 2006  
http://www.xkuchtik.cz