xkuchtik.cz

 

TRADIČNÍ VELIKONOČNÍ BERÁNEK II.

Velikonoce jsou tady!!

 

INGREDIENCE: 120 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g mléka, 300 g poloh. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1lžíce kakaa, tuk na vymazání formy, hrubá mouka n vysypání formy, mouč. cukr na posypání, mandle nebo rozinky na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme vlažné mléko a část proseté mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a se zbylou moukou smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 – 40 minut.
Po upečení beránka vyklopíme, pocukrujeme a ozdobíme.

 


Vloženo:15. 4. 2006  
http://www.xkuchtik.cz