xkuchtik.cz

 

BROSKVOVÝ DORT.

Ovocný dort.

 

INGREDIENCE: 150 g másla nebo Hery, 150 g pískového cukru, 100 g čokolády na vaření, 6 vajec, 150 g poloh. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, kompotované broskve.
Krém: ¼ l mléka, 5 lžic cukru, 3 lžíce poloh. mouky, 1/8 másla, 50 g spařených oloupaných a nastrouhaných mandlí.

POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk šleháme s cukrem, postupně přidáváme rozehřátou čokoládu a žloutky. Do hustého krému vmícháme mouku s práškem do pečiva a hustý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané dortové formy a pečeme při 180°C, po chvíli teplotu snížíme na 160°C a dopečeme. Dáme vychladnout.
Krém: Mléko smícháme s cukrem a moukou a za stálého míchání povaříme. Ke konci přisypeme mandle. Do vlažné kaše zašleháme po lžičkách máslo a zchladíme. Korpus rozkrojíme, potřeme krémem, poklademe plátky broskví, opět spojíme a zbytkem krému potřeme celý povrch. Ozdobíme broskvemi.

 


Vloženo:17. 5. 2006  
http://www.xkuchtik.cz