INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, 70 g krystalového cukru, 80 g rostlinného tuku, 200 g droždí, 450 g mléka, 1 vejce, špetka soli.
Náplň: 250 g tvarohu, 1 žloutek, 150 g džemu, mouč. cukru, citr. kůra, špetka soli.
Drobenka: 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 30g mouč. cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY: mouku přesijeme a smícháme se solí. Z cukru, droždí a vlažného mléka zaděláme kvásek, vlijeme do mouky, přidáme vejce a vypracujeme vláčné těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Těsto pak na pomoučněném válu rozválíme na tloušťku asi 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Střed každého kolečka trochu promáčkneme, vložíme tvarohovou náplň a džem. Posypeme drobenkou, přeneseme na vymaštěný plech a upečeme do mírně zlatova.
Náplň: Tvaroh promícháme cukrem, žloutkem a strouhanou citr. kůrou a špetkou soli.
Drobenka: Máslo, cukr a mouku a zpracujeme, až se drobí.