INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí, 320 ml vlažné vody. Náplň: 500 g kysaného zelí, 2 brambory uvařené ve slupce, 120 g uzené slaniny, 120 g klobásy, 1 cibule, sůl, ml. pepř, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku promícháme se solí, přidáme droždí rozmíchané ve vodě a vypracujeme tužší těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Brambory oloupeme, prolisujeme a přidáme vymačkané zelí. Na pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a dosmažíme. Přidáme k zelí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na tloušťku 5 mm a rozkrájíme na čtverce. Na každý dáme lžíci náplně a vytvarujeme taštičky. Smažíme ve větší vrstvě tuku.