INGREDIENCE: 700 g krůtích prsou, 100 g sýru čedaru, 100 g šunky, 1 pórek, špetka soli, trochu ml. pepře, 100 g másla, 100 ml bílého vína.
POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa omyjeme, osušíme a rozklepeme na plátky. Osolíme je a okořeníme pepřem. Pórek nakrájíme na kousky menší než plátky a rozdělíme je na jednotlivé vrstvy. Čedar nakrájíme na špalíčky a zatočíme do vrstvy pórku. Na plátky krůtího masa položíme plátky šunky a na něj sýr naplněný pórkem. Maso zabalíme a spíchneme párátky nebo převážeme nítí. V kastrolu rozpustíme máslo a závitky za stálého otáčení rychle ze všech stran opečeme. Pak je vložíme do trouby, podlijeme trochou bílého vína a přiklopíme poklicí. Během pečení je podle potřeby podléváme vroucí vodou a přeléváme výpečkem.