xkuchtik.cz

 

PLNĚNÁ SVÍČKOVÁ SE ŽAMPIONY.

Delikatesa.

 

INGREDIENCE: 1 kg hovězí svíčky ze středu, olej, pepř, sůl, 200 listového těsta, 1 vejce na pomazání. Náplň: 500 g žampionů, 2 šalotky, 2 lžíce oleje, 36 lžíce madeiry nebo desertního vína, 2 lžíce smetany, 2 svazečky listové petrželky, 400g husích jater.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, opepříme, osolíme a pak je důkladně ze všech stran osmažíme na oleji asi 10 minut, aby se maso zavřelo. Šalotku nebo cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nasekáme najemno. Nakrájené houby a cibuli smažíme na pánvi s olejem tak dlouho, až se vysmáhne všechna tekutina. Směs ochutíme madeirou, osolíme, opepříme a podlijeme 2 lžícemi smetany. Opět povaříme a necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme na plát velký asi 30x40 c, doprostřed plátu položíme lžíci houbové směsi. Rovnoměrně ji rozetřeme, na houby položíme maso a obalíme je směsí hub. Poté na houbovou směs nasypeme nahrubo nasekanou petrželovou nať, paštiku nakrájenou na tenké plátky a maso do nich zabalíme. Konce těsta okolo masa ořízneme, maso do něj zavineme a spoje pomašlujeme vyšlehaným vejcem. Nakonec potřeme vejcem těsto ze všech stran a místy propícháme vidličkou, aby se nezvedalo při pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut.

 


Vloženo:21. 6. 2006  
http://www.xkuchtik.cz