xkuchtik.cz

 

CANNELONNI PLNĚNÉ MLETÝM MASEM.

Italská kuchyně.

 

INGREDIENCE: 16 ks těstovin cannelonni, 1 lžíce oleje, 600 g vepřového mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 vejce, 1 žemle, 100 ml mléka, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce oregana, 1 žloutek, ml. pepř, sůl, máslo na vymazání formy.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí osolené vody dáme lžíci oleje a vložíme těstoviny. Uvaříme je do poloměka, opatrně je vyjmeme, položíme na síto a necháme okapat. Žemli nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Cibuli nasekáme velmi jemně a česnek prolisujeme. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme žemli s vejcem, nasekanou cibuli s česnekem, přisypeme mouku a ochutíme oreganem, ml. pepřem a solí. Vše důkladně promícháme podle potřeby a zahustíme strouhankou. Masovou směs nandáme do sáčku bez tvořítka a opatrně naplníme těstoviny, zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme naplněné těstoviny. Na povrchu je potřeme žloutkem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a upečeme dozlatova.

 


Vloženo:27. 6. 2006  
http://www.xkuchtik.cz