xkuchtik.cz

 

TVAROŽNÍK.

Ukrajinská kuchyně.

 

INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 vejce, strouhaná kůra z poloviny čistého citronu, 150 g změklého másla nebo Hery.
Tvarohová náplň: 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí, 500 g měkkého tvarohu plnotučného, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 150 g rozpuštěného a zchlazeného másla.
Na ozdobu: 20 g mandlových lupínků.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, citrónovou kůru a máslo. Vše ručně vypracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice. Těsto vyválíme a vyformujeme na dno dortové formy (průměr 26 cm) a následně pak prsty vymačkáme po stěně okraj asi 3 cm vysoký. Dno těsta několikrát propícháme vidličkou.
Náplň: Pudingový prášek dobře rozmícháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáme vejce a tekuté vychladlé máslo. Vše dobře utřeme, aby náplň byla hladká. Náplň nalijeme do formy na připravené těsto a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut při 200 stupních. Do tvarohové náplně můžeme přidat rozinky.

 


Vloženo:27. 7. 2006  
http://www.xkuchtik.cz