INGREDIENCE: 1 kg libového bůčku, 2 lžíce vegety, ¼ l šlehačky. Nádivka: 50 g slaniny100 g šunky, 4 žampiony, 1 cibule, 4 vejce, sklenka sterilované zeleniny Moravanka, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, ochutíme vegetou a promícháme se šlehačkou. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a polovinu nakrájené šunky. Lehce osmáhneme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme ztuhnout. Zeleninu slijeme a nakrájíme nadrobno. Vmícháme k vaječné náplni. Masovou směs rozprostřeme na mikrotenový sáček do tvaru obdélníku, pokryjeme ho zbytkem šunky, na ni rozetřeme nádivku a pomocí mikrotenové podložky roládu stočíme. Mokrou ruku ji urovnáme, dáme do vymaštěného pekáče, podlijeme trochou horké vody a upečeme dozlatova. Příloha: brambory nebo bramborová kaše.