xkuchtik.cz

 

FRANCOUZSKÝ GULÁŠ.

Francouzská kuchyně.

 

INGREDIENCE: 400 g hovězí kližky, 300 g vepřové plece, 60 g sádla nebo ztuženého tuku, 200 g cibule, sůl, pepř, 1,5 dl červeného vína, 3 dl vývaru, 200 g červených paprik, majoránka, špetka chilli, 1 konzerva (400 g )fazolí v tomatové omáčce, trocha Solamylu, 50 g pórku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, vepřové na větší kostky. Maso na rozpáleném sádle zprudka osmáhneme, přidáme cibuli a vše za stálého míchání osmáhneme. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme mírněji pod pokličkou skoro doměkka. Asi 20 minut pře dokončením přidáme na nudličky nakrájené papriky, špetku majoránky a chilli a před dokončením vložíme fazole v tomatě, špetku solamylu rozmíchaného v trošce studené vodě a nakrájený pórek, dochutíme solí a krátce povaříme.

 


Vloženo:25. 9. 2006  
http://www.xkuchtik.cz