xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ ROLÁDA S HRÁŠKEM.

 

INGREDIENCE: 1 kg hovězího zadního, ml. pepř, 3 lžíce oleje, 80 g šunky, 200 g vařené rýže, sůl, 100 g mraženého hrášku, 3 vejce, 450 ml vývaru, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na plát a rozklepeme na široký plát, osolíme a opepříme. Na oleji osmáhneme šunku nakrájenou na nudličky. Přidáme vřenou rýži, hrášek, rozšlehané vejce a osolíme. Mícháme, až se směs srazí. Směs rozložíme na plát masa, stočíme do rolády a pevně svážeme nití. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a v tomto základu roládu ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme trochou horké vody a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu. Dle potřeby podléváme horkou vodou. Měkkou roládu vyjmeme a necháme v teple. Šťávu zaprášíme moukou a chvilku restujeme, poté podlijeme vývarem a necháme provařit.

 


Vloženo:1. 10. 2006  
http://www.xkuchtik.cz