INGREDIENCE: 600 g hl. mouky, 1 kostka (42g) droždí, 100g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka, 3 žloutky, sáček vanilkového cukru, 100 ml oleje, lžička soli, švestková povidla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vsypeme mouku, promícháme ji s cukrem i vanilkovým cukrem a solí. Poté teprve přidáme polovinu oleje, mléko, žloutky a rozdrobíme droždí. Zpracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout v teple. Vál vysypeme moukou. Z poloviny těsta vykrojíme asi 20 kousků. Jednotlivé kousky roztáhneme a naplníme povidly. Poté spojíme okraje k sobě a položíme na vymazaný pekáč, kladem je trochu od sebe aby mohli kynout asi dalších 15 minut. Povrch buchet potřeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 180°C asi 20 minut dozlatova. Buchty vyjeme z trouby, pocukrujeme a nechám vychladnout.