xkuchtik.cz

 

KAPR V ALOBALU.

 

INGREDIENCE: 2 kg kapra, 5dcl bílého vína , 250g čerstvých žampionů, 1 pórek, 1 zelená paprika, 1 balíček slaných burských oříšků, máslo, koření na ryby, worcesterská a sójová omáčka, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a vykostěného kapra nakrájíme na filety, dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme přes noc uležet. Pekáč vyložíme alobalem potřeným máslem a rozložíme na něj mírně osolené kapří filety, které posypeme kořením na ryby, na kolečka nakrájeným pórkem, plátky žampionů a směsí z nakrájené zelené papriky, burských oříšků a worcesterské a sójové omáčky. Vše přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Jako přílohu servírujeme krokety, hranolky nebo vařené brambory.

 


Vloženo:22. 12. 2006  
http://www.xkuchtik.cz