xkuchtik.cz

 

SVÁTEČNÍ ZELŇAČKA S KLOBÁSOU A HOUBAMI.

Na Štědrovečerní stůl.

 

INGREDIENCE: 1kg kysaného zelí, 2,5 litru vody, 2,5dcl sladké smetany, 1 pár paprikové klobásy, 1 cibule, 50g sušených švestek, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, hrst sušených hub, bobkový list, mletá červená paprika, sůl, celerová nať na ozdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí dáme do velkého hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, předem namočené sušené houby, na nudličky nakrájené sušené švestky, okořeníme a dolijeme polovinou vody. Vaříme asi 40 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme ji na másle a zasypeme moukou. Krátce ji opražíme a zalijeme zbylou studenou vodou. Za stálého šlehání jíšku povaříme asi 8 minut a vlijeme do polévky. Uvedeme do varu, přisolíme, zjemníme smetanou a před podáváním ozdobíme omytou celerovou natí.

 


Vloženo:18. 12. 2006  
http://www.xkuchtik.cz