INGREDIENCE: 4 bílky, 140g krupicového cukru, 100g moučkového cukru, 120g mletých mandlí, papír na pečení.
Krém: 1/4 litru mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 120g másla, 100g moučkového cukru, instantní káva nebo vanilkový cukr.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme krupicový cukr a ušleháme dohusta. Pak lehce vmícháme moučkový cukr a mandle. Sáčkem se širokou trubičkou nastříkáme pusinky na plech s pečícím papírem. Pečeme ve velmi málo vyhřáté troubě 150°C. Před podáváním bezé spojíme po dvou krémem.
Příprava krému: V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme jej do ostatního horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného zamíchání ji vychladíme, vložíme do šlehače, přidáme cukr, postupně po kouscích změklé máslo a ušleháme lehký krém. Pro dospělé jej ochutíme kávou, pro děti vanilinovým cukrem.