INGREDIENCE: 20 větších sušených švestek, 20 mandlí, 1/8 litru suchého bílého vína, 2 vejce, 100g hladké mouky, ½ lžičky oleje, ceres soft na smažení, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce strouhané čokolády.
POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté švestky na pařáku napaříme, ze změklých vyjmeme pecky a nahradíme spařenými oloupanými mandlemi. Z vína, žloutků, oleje a mouky umícháme hladké těstíčko, necháme půl hod. odpočinout a těsně před smažením do něj lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Osušené švestky máčíme v těstíčku, ukládáme do vyšší vrstvy dobře rozehřátého tuku a smažíme do zlatova. Usmažené švestky necháme okapat na papírovém ubrousku, ale ještě horké je obalujeme ve směsi cukru a čokolády.