INGREDIENCE: 2 vejce, 125g cukru, 125g loupaných jemně mletých mandlí, 1/2 lžičky mleté skořice a muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, kardamonu a citronové kůry, 30g drobně posekaného citronátu, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 125g hladké mouky, kulaté oplatky na pečení o průměru 3-4 cm, 150g čokolády na vaření, 50g másla, loupané mandle na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr s vejci třeme do husté pěny. Mleté mandle smícháme s kořením, citronátem a kakaem. Vmícháme do vaječné hmoty a nakonec vpracujeme do těsta mouku s práškem do pečiva. Na suchý plech rozložíme oplatky a pomoci lžičky na každou rozetřeme asi 1/2cm mandlové hmoty. Takto připravené perníčky necháme přes noc odležet. Druhý den je v mírnější předehřáté troubě asi 15 minut pečeme. Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni a vychladlé perníčky potřeme. Ozdobíme mandlí a necháme zaschnout. Tyto koláčky potřebují minimálně 14 dnů k proležení.