INGREDIENCE: 225g hladké mouky, 125g změklého másla nebo rostlinného tuku, 1 sáček vanilkového cukru, 90g moučkového cukru, 75g strouhaných vlašských ořechů, 50 ml mléka, mouku na posypání pracovní desky, papír na pečení, tuk na plech.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na pracovní desku prosejeme mouku, uprostřed vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko. Po okraji mouky rozdělíme tuk nakrájený na vločky, vanilkový cukr, 75g moučkového cukru a nastrouhané ořechy. Rukama vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 min. vychladit. Těsto nakrájíme zhruba na 45 kousků, z kterých na pomoučené desce tvoříme rohlíčky. Plech vyložíme papírem na pečení a vymastíme. Srovnáme na něj rohlíčky a pečeme v předehřáté troubě (180oC) . Ještě horké rohlíčky obalíme ve zbytku moučkového cukru.