INGREDIENCE: 250 g krup, asi 50 g sušených hub, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžičky majoránky, 50 g másla, máslo na vymazání pekáčku, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Spařené a dobře propláchnuté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a omastíme polovičním množstvím másla. Houby namočíme do vody, a když změknou, scedíme je (vodu z nich nevyléváme) a drobně nakrájíme. Mezitím zpěníme na zbývajícím másle drobně nakrájenou cibuli s jemně nasekaným česnekem, přidáme houby a podle potřeby je podléváme vodou, v níž se máčely, a dusíme je doměkka. Vmícháme je pak do uvařených krup, podle chuti ještě osolíme, opepříme, přidáme majoránku a dobře promícháme. Směs dáme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut dozlatova. Podáváme s kyselými okurkami nebo kysaným zelím.