xkuchtik.cz

 

KAPR S KYSANÝM ZELÍM

Na Štědrovečerní stůl.

 

INGREDIENCE: 400 g kapra, 250 g kysaného zelí, ml. pepř, sůl, kmín, ml. červená paprika, 60 g cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžička másla, 2 lžíce kečupu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme na porce a osušíme. Osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Poté přidáme propláchnuté a nakrájené kysané zelí, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Dusíme do poloměkka. Poté na zelí rozložíme porce kapra, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Porce kapra pokapeme 1 lžíci oleje a rozpuštěným máslem, pokapeme kečupem a dodusíme.

 


Vloženo:22. 12. 2007  
http://www.xkuchtik.cz