xkuchtik.cz

 

KRŮTÍ STEHNA NA DIVOKO

 

INGREDIENCE: 4 krůtí stehna, 50 g slaniny, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, 250 g másla, 6 jalovčinek, ½ dl červeného vína, 2 bobkové listy, nové koření, tymián ml. pepř, sůl, citr. šťáva.

POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna prošpikujeme slaninou, pokapeme citr. šťávou, potřeme česnekem, okořeníme tymiánem, ml. pepřem, ml. novým kořením, drcenými jalovčinkami a polijeme polovinou rozpuštěného másla. Necháme 2 dny odležet v chladnu. Na druhé polovině másla necháme zesklovatět drobně krájenou cibuli, přidáme naložená stehna a ze všech stran orestujeme. Přidáme bobkový list. Podlijeme vínem, trochou vývaru a dusíme pod pokličkou v troubě doměkka. Maso vyjmeme, šťávu propasírujeme, mírně zaprášíme hl. moukou a chvilku povaříme. Maso necháme v omáčce prohřát a podáváme s americkými brambory nebo krokety.

 


Vloženo:17. 6. 2007  
http://www.xkuchtik.cz