INGREDIENCE: 4 králičí stehna, 2 lžíce másla50 g slaniny, 1 cibule, 3 bobkové listy, 5 stroužků česneku, 1 lžíce vinného octa, 2 lžíce sekané petrželky, špetka tymiánu, celý pepř, 1 lžíce poloh. mouky, 100 g křenu, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí stehna potřeme rozetřeným česnekem a odložíme na 45 minut do chladna. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a stehna, opečeme z obou stran. Zakápneme vinným octem, přidáme bobkový list, tymián, 8 kuliček pepře, podlijeme trochou teplé vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Poté stehna vyjmeme a dáme je do tepla. Omáčku propasírujeme a přivedeme k varu. Poté ji zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme trochou teplé vody a vaříme asi 8 minut. Stehna vložíme do omáčky a krátce prohřejeme. Porce králíka rozdělíme na talíře, posypeme je čerstvě nastrouhaným křenem. Příloha: dušená rýže nebo vařené brambory.