xkuchtik.cz

 

ROSTĚNKY ESZTERHÁZY.

 

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 100g mrkve, 100g petržele, 60g celeru, 2 zelené papriky 2 cibule, mleté sladké papriky, pepř, saturejka, 2 dl vývaru, 3 dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky půlka citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné roštěnky po obvodu nařízneme na třech místech, jemné naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách na malém množství oleje. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na tenké nudličky, přidáme pokrájené papriky a drobné pokrájenou cibuli a podusíme na oleji, na němž jsme opekli roštěnky. Přidáme papriku, pepř, saturejku, zředíme vývarem a nalijeme na roštěnky. Na mírném ohni je dusíme doměkka. Poté maso z omáčky vjmeme, do omáčky vmícháme kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a velmi tenké plátky z oloupaného citrónu. Znovu uvedeme do varu, vlijeme na roštěnky a podáváme s haluškami nebo s rýží.

 


Vloženo:11. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz