INGRDIÁENCE: 600 g cukety, 2 celá vejce, 3 větší brambory, 150 g polohrubé mouky, majoránka, sůl, česnek podle chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cuketu si rozdělíme na menší kousky, a pokud má malá semínka, můžeme ji nastrouhat celou. Pokud je však už cuketa větší a má semínka velká, tak celý vnitřek i se semínky lžící vydlabeme a nastrouháme pouze tvrdý kraj, který nám zbude. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme brambory, které také nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme celá vejce a prolisujeme česnek. (Může se přidat najemno nakrájený měkký salám). Potom přisypeme polohrubou mouku, majoránku a dle chuti osolíme. Rukou vše důkladně promícháme. Těsto by mělo mít hustotu jako těsto na bramboráky. Těsto necháme asi 15 minutek odležet. Mezitím si rozpálíme sporák a smažíme na oleji stejně jako bramboráky. Smažíme dozlatova.